Es redueix l'edat mínima per accedir als carnets de conduir professionals, aquí t'ho expliquem

 

 

 

" />
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei més informació acceptar

SI TENS 18 ANYS JA POTS OBTENIR EL CARNET PROFESSIONAL

 • Es redueix l'edat mínima per accedir als carnets de conduir professionals, aquí t'ho expliquem

   

   

   

 • El real decret que reforma el Reglament General de Circulació aprovat recentment pel Consejo de Ministros, comporta canvis importants relacionats amb l'obtenció del permís i la llicència de conducció de determinats vehicles, entre altres modificacions. Aquí t'expliquem els canvis que afecten l'obtenció dels carnets de conduir professionals, que són els principals d'aquesta reforma:

  » Es redueix a 18 anys l'edat mínima exigible per conduir camions havent aprovat el Certificat d'Aptitud Professional (CAP) de 280 hores de duració. Abans de la reforma l'edat establerta era 21 anys.

  » Es redueix també a 18 anys l'edat mínima exigible per conduir autocars, però només sense passatgers i en un radi màxim de 50km. Tan sols podran portar passatgers a partir dels 21 anys i amb el CAP de 280 hores aprovat.


  Segons explica la DGT , ambdues modificacions donen resposta a la adecuació de l'edat per l'obtenció del permis de conduir amb l'edat establerta a la que se pot realizar el CAP. A més és "una petició realitzada pel sector de transports per carretera degut a la falta de conductors professionals i obre la possibilitat als joves d'accedir al mercat laboral.