Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei més informació acceptar

Com recuperar punts del carnet de conduir?

 • Has perdut punts del carnet de conduir i vols recuperar-los? Nosaltres t'expliquem com fer-ho.

 • Si no has perdut tots els punts i vols recuperar tens dues opcions:
  1. Si passen dos anys sense que perdis més punts tornaràs a tenir els 12 punts inicials. Però hauràs d'esperar 3 anys si la pèrdua és per infraccions molt greus (6 punts) si vols tenir els 12 punts inicials. Per tant, la teva primera opció és no cometre més infraccions.
  2. La segona opció és realitzar un curs de recuperació parcial de punts en matèria de sensibilització. Té una durada de 12 hores i pots recuperar com a màxim 6 punts. Pots fer una vegada cada dos anys o si ets conductor professional cada any.
  Si has perdut tots els punts i per tant has perdut la vigència del teu permís de conduir hauràs de:
  • Realitzar un curs de recuperació total de permís de conducció en matèria de sensibilització i reeducació viària, d'una durada de 24 hores i que pots cursar durant la durada de la pèrdua de vigència.
  • Aprovar un examen sobre el curs realitzat. Un cop transcorregut el termini de durada de la pèrdua de vigència, 6 mesos per als conductors en general i 3 mesos per als conductors professionals, hauràs de superar una prova teòrica sobre la matèria de el curs realitzat. Per a la realització d'aquesta prova hauràs de sol·licitar cita per a examen en el teu Prefectura o Oficina de Trànsit i presentar, entre d'altres documents, un informe d'aptitud psicofísica que t'ho podem fer en qualsevol dels nostres centres.
  El nou carnet de conduir que es lliuri tindrà un saldo de 8 punts.

  Si necessites més informació d'com matricular-te als cursos, preus o altres pots consultar aquest enllaç: http://permisperpunts.gencat.cat/index.aspx